31 Ιανουαρίου 2016

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις της Σχολή Θεσσαλονίκης (4ης Σειράς Π.Π.Υ) σε Λιμάνι και Αεροδρόμιο (φωτο).

Δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησε την βδομάδα που μας πέρασε η Σχολή Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Θεσσαλονίκης (Πυροσβεστική Ακαδημία) στον 4ο Π. Σταθμό (Λιμάνι) και στον 5ος Π. Σταθμό (Αεροδρόμιο).
Σκοπός των εκπαιδευτικών επισκέψεων ήταν για να γνωρίσουν από κοντά οι σπουδαστές της σχολής τους δύο αυτούς Σταθμούς και τις ιδιαιτερότητες που έχουν αλλά και που αντιμετωπίζουν σε συμβάντα.
Οι συνάδελφοι του 4ο Π.Σ Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι ξενάγησαν τους σπουδαστές στα πυροσβεστικά πλοιάρια «Λεμονίδης» και «Πετράκης» δείχνοντας τα μέρη τους (μηχανοστάσιο, θέσεις εργαλείων πυρόσβεσης, γέφυρα κ.α) και ενημέρωσαν για τις ιδιαιτερότητες του Σταθμού και των Πλοιαρίων στην αντιμετώπιση πυρκαγιών σε πλοία π.χ τις δυσκολίες και κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε ένα συμβάν, τους τρόπους που ενεργούν κ.α
Ανάλογη ήταν και η επίσκεψη στον 5ο Π.Σ Θεσσαλονίκης στο Αεροδρόμιο. Εκεί συνάδελφοι έδειξαν στους σπουδαστές τα οχήματα που διαθέτει ο Σταθμός (ιδιαιτερότητες του Σταθμού αυτού από τα εργαλεία μέχρι και τον τρόπο προσβολής σε συμβάν) και τους εξήγησαν τον τρόπο που ενεργούν σε περίπτωση πυρκαγιάς σε αεροσκάφος ή ακόμα και στο έδαφος και γενικά για την πυρασφάλεια των αεροδρομίων.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777