26 Ιανουαρίου 2016

Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ..

Για να μην κουράσω θα αναρτήσω το κομμάτι του άρθρου που αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο ΒΗΜΑ.

".....Εν αναμονή κρίσεων στην Πυροσβεστική
Κρίσεις όμως ταυτόχρονα με την ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν και στο Πυροσβεστικό Σώμα με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να παραταθεί η θητεία του νυν Αρχηγού Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Ν.Τόσκας είχε τονίσει: «Αναγκαία είναι η αναμόρφωση του συστήματος κρίσεων των αξιωματικών με εμπέδωση αξιοκρατικού συστήματος κριτηρίων, αξιοποίηση των δεξιοτήτων, σύνταξη βαθμολογίου για τους κατωτέρους αλλά και η επικαιροποίηση του συστήματος μεταθέσεων ώστε να ενσωματωθούν οι διαχρονικές μεταβολές στην σύνθεση και στον αριθμό του προσωπικού και να ανταποκρίνεται η κατανομή του στα σημερινά επιχειρησιακά δεδομένα και απαιτήσεις».
Εν τω μεταξύ θα καθυστερήσει σημαντικά όπως όλα δείχνουν η υλοποίηση των εξαγγελιών για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Σώματος κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά με βάση την υπάρχουσα δομή θα γίνει ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου 2016.
Ο κ. Τόσκας στις προγραμματικές δηλώσεις είχε αναφέρει ότι: «Στην Πυροσβεστική απαιτείται αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Σώματος κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης με σκοπό την προσαρμογή στην γενικότερη διοικητική δομή του κράτους, τις σύγχρονες πυροσβεστικές ανάγκες, απαιτήσεις και προδιαγραφές και λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και το νέο δημοσιονομικό περιβάλλον, καθότι κατά την εφαρμογή του Ν. 4249/2014, έχουν εντοπισθεί αρκετά προβλήματα και δυσλειτουργίες τα οποία απαιτούν θεραπεία».

Λίγους μήνες μετά την σχετική απραξία επί του θέματος Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος απέστειλε ανοικτή επιστολή με αποδέκτη τον Ν.Τόσκα: «Τέσσερις μήνες, μετά, η μόνη πρωτοβουλία που είδαμε προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αυτή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η οποία γνωστοποιήθηκε προς το ΠΣ με σχετικό έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στις 02-12-2015 και που ζητούσε εμπεριστατωμένες προτάσεις για την αναθεώρηση του Ν.4249/2014. Πρωτοβουλία που δυστυχώς διέψευσε τις προσδοκίες μας, καθόσον με το σχετικό έγγραφο ζητείται σε "μεταφυσικούς χρόνους, αντίστοιχους της δημιουργίας του κόσμου κατά την Παλαιά Διαθήκη, εντός 6 ημερών δηλαδή, να υποβληθούν από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας εμπεριστατωμένες προτάσεις».
Επιπλέον λένε προς τον υπουργό ότι: «Δυστυχώς το έργο το έχουμε ξαναδεί και το τέλος του δεν θα είναι πετυχημένο. Ο διάλογος για το θεαθήναι και η επεξεργασία τέτοιων σοβαρών νομοθετικών κειμένων υπό το "σεληνόφως" μόνο επιπλέον προβλήματα θα επιφέρει. Δεν γνωρίζουμε αν τα παραπάνω τελούν εν γνώση σας, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένουμε από εσάς το αυτονόητο της υλοποίησης των προσωπικών σας δηλώσεων, ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των προγραμματικών διακηρύξεων του πολιτικού σας φορέα».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του βουλευτή που την κατέθεσε, «υποσχέθηκε να μην υπάρξουν κομματικές αλλαγές όσον αφορά στις κρίσεις, προαγωγές, αλλά και αποστρατεύσεις». Συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας πάντως εξέφραζαν προβληματισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και οι κρίσεις είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν τον Μάρτιο και γίνονται σχεδόν ένα μήνα πριν χωρίς να έχει συμβεί κάτι έκτακτο».
Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης."

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777