10 Απριλίου 2016

Πυροσβεστική άσκηση στο Λύκειο Κυπαρισσίας (φωτο)

Τρεις μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι χθες το πρωί από δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά από φωτιά που προκλήθηκε στο χώρο του σχολείου λόγω σεισμού λίγο πριν τις 11 το πρωί.
Ακόμη 5 παιδιά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες από τις σκάλες του σχολείου. Ολα αυτά βέβαια τα προέβλεπε το σενάριο εντυπωσιακής άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, όπου οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν φωτιά στο χώρο του σχολείου μετά από σεισμό, εγκλωβισμό ατόμων μέσα στα γραφεία και τραυματίες από την πτώση τοίχων.
Συνολικά στην άσκηση πήραν μέρος 4 οχήματα της ΠΥ με 11 άνδρες και επικεφαλής τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας ανθυποπυραγό Χρηστο Τρυγονόπουλο, ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ και η Τροχαία Κυπαρισσίας.
Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία τις άσκησης εξέφρασε ο διοικητής της ΠΥ Γαργαιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος σημειώνοντας:
«Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης της υπηρεσίας μας για αντιμετώπιση συμβάντων και κατόπιν πρωτοβουλίας του διευθυντή του Λυκείου Κυπαρισσίας διοργανώθηκε η άσκηση, η οποία προέβλεπε εκδήλωση σεισμού στο χώρο του Λυκείου με αποτέλεσμα την εκδήλωση φωτιάς, κατάρρευση της σκάλας που οδηγεί στον πρώτο όροφο και εγκλωβισμό μαθητών στο κτήριο.
Η υπηρεσία μας από την μεριά της προσπαθεί συνεχώς μέσα από τις εκπαιδεύσεις να είναι έτοιμη για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Για την αντιμετώπιση όμως αυτών των συμβάντων χρειάζεται η συμπαράσταση και βοήθεια όλων και αυτό είχε ως σκοπό η άσκηση την συνεργασία όλων των φορέων».

Διαβάστε περισσότερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ONLINE

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777