11 Σεπτεμβρίου 2016

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Θάσο - 5 πυροσβέστες τραυματίες - Δηλώσεις Υπουργού κ. Τόσκα (βίντεο)

11 09 2016 19:08:25
Μαίνεται η πυρκαγιά και στα τέσσερα μέτωπα στη Θάσο, όπου από χθες τη μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστική αλλά και στρατός. Πέντε πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Καζαβίτι στον Πρίνο και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.
Στην μάχη με τις φλόγες επιχειρούν από αέρος, σχεδόν το σύνολο των διαθέσιμων εναέριων μέσων, δηλαδή 7 καναντέρ, 2 πετζετέλ και 6 ελικόπτερα. Ενώ οι συνολικές επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στη Θάσο είναι 200 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο,15 εθελοντές, 40 στρατιώτες, 11 οχήματα ΟΤΑ και 3 βαρέα μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη ζωνών.
Στην περιοχή επικρατούν βοριάδες εντάσεως 6 μποφόρ και η τεράστια έκταση των πυρκαγιών σχεδόν σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.
Η εκτίμηση ότι μέχρι τη δύση του ηλίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τεθούν σε πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στη Θάσο, είναι το συμπέρασμα της ευρείας σύσκεψης φορέων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι τέσσερεις βουλευτές της Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και οι φορείς του νησιού.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι το σύνολο σχεδόν των εναέριων δυνάμενων της χώρας αυτή τη στιγμή επιχειρεί πάνω από το νησί της Θάσου σε μια προσπάθεια να τεθούν σε πλήρη έλεγχο οι φωτιές και να μην υπάρξει μεγαλύτερη επιδείνωση της ήδη δύσκολης υφιστάμενης κατάστασης, κυρίως στους ορεινούς οικισμούς. Επίσης, στο νησί της Θάσου βρίσκονται περισσότερα από 80 πυροσβεστικά οχήματα και περισσότεροι από 120 πυροσβέστες που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, συνεπικουρούμενοι από τους εθελοντές και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα στο ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777