10 Σεπτεμβρίου 2016

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Θάσο - «Κρατά» και η φωτιά στο Άγιο Όρος - Τραυματίας Πυροσβέστης (βίντεο)

Τέσσερα είναι τα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται, από το πρωί, σε δασικές εκτάσεις της Θάσου. Την ίδια ώρα, φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος.

Τέσσερα είναι τα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται, από το πρωί, σε δασικές εκτάσεις της Θάσου. Πρόκειται για τις Αλυκές, τη θέση Πρίνος Ραχώνι, τα Λιμενάρια και το Τρίκορφο Θεολόγου.
Λόγω του πυκνού καπνού, έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Καζαβίτι», για προληπτικούς λόγους αλλά μέχρι στιγμής (18:14 μ.μ) δεν υπάρχουν πληροφορίες για άμεσο κίνδυνο κατοικημένων περιοχών.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας, Χατζηεμμανουήλ, η φωτιά, που είναι «δύσκολη», ξέσπασε λόγω κεραυνών που έπεφταν στην περιοχή με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν πολλές εστίες που στη συνέχεια πολλαπλασιάστηκαν λόγω των ανέμων.

Οι δυνάμεις έχουν ήδη ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.
Στο νησί πλησιάζει προς και μονάδα του στρατού.

Κατά την διάρκεια της απόπειρας κατάσβεσης, τραυματίστηκε ένας εποχικός πυροσβέστης που έχει διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δυνάμεων από αέρος καθώς μετά τις 8 το βράδυ που νυχτώνει, «οι συνθήκες θα δυσκολέψουν».

Φωτιά και στο Άγιο Όρος
Την ίδια ώρα, φωτιά μαίνεται και στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος όπου επιχειρούν 18 οχήματα της πυροσβεστικής με 36 άνδρες, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 ελικόπτερα.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Σ.Δ: Περαστικά στον Συνάδελφο που τραυματίστηκε στην πυρκαγιά. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και σύντομα κοντά μας

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777