04 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη (03/11/2016). Τι είπε για Π.Π.Υ, Πυρ. Ακαδημία, σεισμούς κ.α.

Παραθέτω ένα πολύ μικρό κομμάτι της συνέντευξης που αφορά την Πυροσβεστική Ακαδημία, τους Π.Π.Υ και τις ελλείψεις.
 
Δημοσιογράφος: Μάλιστα, για προσλήψεις, υπάρχει κάτι στον ορίζοντα έτσι κύριε Γενικέ για την επόμενη ας πούμε αντιπυρική περίοδο;
Γ.Καπάκης: Ήδη αυτή τη στιγμή, έχω την χαρά να πω ότι για πρώτη φορά φέτος, 140 περίπου πυροσβέστες, φοιτούν στις σχολές μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων. Ήδη είναι 93 πυροσβέστες που υπηρετούν τώρα τη θητεία τους για ένα δίμηνο. Στη συνέχεια θα μπουν στις σχολές και περίπου 40 αξιωματικοί.  Αυτούς, σε λίγο καιρό, θα τους εντάξουμε στη δύναμη του πυροσβεστικού σώματος, νέα παιδιά, φρέσκο αίμα, το οποίο θα δώσει μια περαιτέρω διαθεσιμότητα στο Π.Σ.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή αντιλαμβάνομαι ότι μιλάμε ότι από τους 140, οι 40 θα έρθουν στο Λασίθι κύριε Γενικέ (γέλια)
Γ.Καπάκης: Ακριβώς. Από κει και πέρα, θέλω να πω κάτι άλλο για το οποίο  προσπαθούμε και ευελπιστώ ότι θα το κάνουμε. Είναι η μετάβαση των 2500 πενταετών πυροσβεστών στην κατάσταση των μονίμων αποκλειστικής απασχόλησης, που σημαίνει ότι και αυτό θα αυξήσει ακόμα περαιτέρω την διαθεσιμότητά μας.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα, μας δίνετε ειδήσεις τώρα ενδιαφέρουσες έχω την εντύπωση. Τώρα δεν ξέρω αν θέλετε να πείτε κάτι έτσι για την υποδομή τώρα της πυροσβεστικής, δηλαδή τα οχήματα τα οποία εντάξει, καταλαβαίνω ότι πολλές φορές και προς τιμήν τους οι πυροσβέστες βάζουν από την τσέπη τους χρήματα, είτε για να επιδιορθώσουν κάτι, νομίζω το γνωρίζετε κι αυτό, εδώ τώρα πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, είτε με καινούργια οχήματα, με καλύτερη υποδομή τέλος πάντων..
Γ.Καπάκης: Να πω κάτι καλό που συμβαίνει στην Κρήτη σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες. Η πραγματικότητα είναι ότι αν συγκρίνουμε με τις άλλες Περιφέρειες έχει τον καλύτερο εξοπλισμό σε αριθμό οχημάτων, αλλά και γενικότερα πυροσβεστικό εξοπλισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ακόμα καλύτερος. Εργαζόμαστε γι’ αυτό, και προσπαθούμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαϊκούς Πόρους.

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου στην σελίδα της Γ.Γ.Π.Π.

Σ.Δ: Δυστυχώς δεν είπε τίποτα για τους Επιλαχόντες αλλά και τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες κάτι που νομίζω ότι πρέπει να γίνει άμεσα με Δ.Τ. και όχι μέσω συνδικαλιστών για ευνόητους λόγους.
Κατά τα άλλα ήταν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777