20 Μαρτίου 2017

Ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν αορίστου οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες; Σχόλιο.


Το πράσινο φως για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υπηρετούν με διαρκώς ανανεούμενες ετήσιες ή πολύμηνες συμβάσεις για πάνω από 5 χρόνια στο Δημόσιο ή τους δήμους, σκοπεύει να ανάψει σύντομα το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο να δώσει τέλος, όπως δηλώνει, στην ομηρία χιλιάδων εργαζομένων.
Πριν την κατάθεση ανάλογης διάταξης σε σχέδιου νόμου, με την οποία χιλιάδες συμβασιούχοι θα άποκτήσουν την ιδιότητα του μονίμου η του αορίστου χρόνου υπαλλήλου, επιδίωξη του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, όπως άλλωστε έχει διαμηνύσει στη Βουλή, είναι να λάβει τη συγκατάθεση και την έγκριση για την ψήφιση της διάταξης από τα περισσότερα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών στην κατηγορία των υπό μονιμοποίηση υπαλλήλων υπάγοντα οι περίπου 30.000 συμβασιούχοι, όπως πυροσβέστες, καθαρίστριες, εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές όπως «Βοήθεια στο σπίτι», σε παιδικούς σταθμούς κλπ, οι οποίοι μισθοδοτούνται από τους δήμους ή τον κρατικό προυπολογισμό.

Στην κατηγορία των παραπάνω δεν υπάγονται οι αναπληρωτές καιθηγητές, όπως και άλλοι περίπου 32.000 συμβασιούχοι που είναι ενταγμένοι και αμοίβονται από κοινοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κλπ).
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων με πολύχρονες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου στο Δημόσιο θα γίνει μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ με «κλειστό» διαγωνισμό και πριμοδότηση της προυπηρεσίας στις θέσεις που θα προκηρυχθούν.
Πηγές από το Υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι ίσως εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία που εφαρμόστηκε για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα ΚΕΠ το 2007, οι οποίοι πριμοδοτήθηκαν για την προυπηρεσία τους στα ΚΕΠ.
Κι αυτό για να παρακαμθεί η απαγόρευση μονιμοποιήσεων συμβασιούχων που προβλέπει το αναθεωρημένο Σύνταγμα, καθώς σύμφωνα με άρθρο 103 απαγορεύεται ρητώς η μετατροπή συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

ΠΗΓΗ: e-dimosio
 
Σ.Δ: Να και ένα καλό νέο για τους Συναδέλφους Συμβασιούχους Πυροσβέστες. 
Είναι ίσως η μεγάλη ευκαιρία να απεμπλακούν εντελώς από τα μεικτά σωματεία που 5 χρόνια τους εκμεταλλευονται και να πάρουν το επαγγελατικό τους μέλλον στα χέρια τους.  
Ως Συμβασιούχοι Πυροσβέστες με συνεχείς ανανεώσεις θητείας από 8 εως και 5 μήνες κατ έτος καλύπτουν σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας τους Πολίτη, ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου πατώντας ΕΔΩ
Συνάδελφοι, έχουμε εδώ μια πολύ καλή ευκαιρία, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΊΤΕ ΤΗΝ, μην αφήνετε το εργασιακό σας μέλλον σε ανθρώπους που δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με εσάς. ΕΣΕΙΣ και ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ είστε αυτοί που θα πρέπει να έχετε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα αυτό. Το γήπεδο είναι δικό σας, πάρτε την μπάλα στα πόδια σας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777