27 Μαρτίου 2017

Σύντομα αρχίζει και η στελέχωση των Πυροσβεστικών Σταθμών στις Εθνικές Οδούς - Ολυμπία και Ιόνια Οδός "παίρνουν" πυροσβέστες !

Η παράδοση του αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Κορίνθου σε χρήση, τις επόμενες ημέρες, έστω και με ανολοκλήρωτα σημεία, θα σηματοδοτήσει για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αχαΐας την ανάληψη της ευθύνης της πυρασφάλειας. Τα οχήματα θα διατεθούν από την Ολυμπία Οδό ενώ το προσωπικό από την Πυροσβεστική. Ήδη ολοκληρώνονται οι εργασίες στα κτίρια των πυροσβεστικών κλιμακίων στο Ρίο και την Ακράτα σε ό,τι αφορά στην Ολυμπία Οδό και της Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό.
Η επιθεώρηση και παραλαβή των κτιρίων θα γίνει αύριο, οπότε και Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο τον Πρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Β. Φερτάκη κλπ θα επισκεφθούν τα κτίρια και θα γίνει η σχετική διαδικασία.

Επιπλέον αύριο το πρωί στη μεγάλη σήραγγα της Παναγοπούλας θα γίνει άσκηση με τη συμμετοχή της Ολυμπίας Οδού, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, του ΕΚΑΒ και όλων των εμπλεκομένων φορέων. Το σενάριο θα προβλέπει τροχαίο με εκδήλωση φωτιάς, μέσα στη σήραγγα.
Το ζήτημα που προκύπτει με την ανάληψη της πυρασφάλειας των νέων αυτοκινητόδρομων έχει να κάνει με το προσωπικό που θα πρέπει να διατεθεί και το οποίο είναι ήδη ελλειμματικό. Όπως επισημαίνει στο thebest.gr από όσο γνωρίζουν προφορικά μέχρι στιγμής θα χρειαστούν 30 πυροσβέστες για το κλιμάκιο του Ρίου, 20 για της Ακράτας και άλλοι 20 για την Κλόκοβα, συνολικά δηλαδή 70 άτομα.
Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Βασίλης Φερτάκης "δεν είμαστε αντίθετοι στην επέκταση του έργου μας το πρόβλημα όμως έγκειται στο ότι δεν έχει έρθει επιπλέον προσωπικό και εκ των πραγμάτων πλήττεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της περιοχής ενόψει και της νέας αντιπυρικής και όλα αυτά με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, η οποία δεν έκανε καμία προετοιμασία και επέδειξε προχειρότητα. Το προσωπικό ήταν ήδη ελλειμματικό και οριακά έβγαιναν κάποιες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθεί η αρμοδιότητα με υπερεργασία, υπηρεσίες επιφυλακής και γενικά με το φιλότιμο των πυροσβεστών" .
Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος επισημαίνει στο thebest.gr ότι "εκ των ενόντων θα καλυφθεί το έργο της πυρασφάλειας και δεν θα πληγεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την περιοχή. Βεβαίως υπάρχουν κενά, ευελπιστούμε να μας ενισχύσουν με άτομα. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη".

ΠΗΓΗ: ΤheΒest

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777