04 Ιουνίου 2015

Επιστολή Επιλαχούσας Π.Π.Υ. στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (81)

28.5.2015

Κύριε Γενικέ,
πρωτίστως να σας ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους των συναδέλφων γιατί αμέσως μόλις αναλάβατε καθήκοντα και εσείς και ο υπουργός ενεργοποιήσατε την κάλυψη των 232 κενών θέσεων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης υλοποιώντας έτσι μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρώσει σχεδόν πριν από έναν χρόνο η προηγούμενη μνημονική κυβέρνηση, αλλά δεν το έπραξε.
Κύριε Γενικέ,
από την κατηγορία των εποχικών, στην οποία ανήκω και εγώ, οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν είναι 81. Έγινε η κλήρωση στους ισοβαθμούντες πριν από λίγες ημέρες και το μόνο που απομένει πια είναι μια υπογραφή για την πρόσληψή μας.

Σας υπενθυμίζω ότι:
1. Δεν τίθεται θέμα κόστους σχολής διότι όπως γνωρίζετε οι υποψήφιοι Π.Π.Υ προερχόμενοι εκ της κατηγορίας των εποχικών, εκπαιδεύονται στις υπηρεσίες που υπηρετούσαν και ως εποχικοί. Επίσης το κονδύλι του προϋπολογισμού για τους Π.Π.Υ αφορά 4.000 άτομα κατ έτος.
Βάζω ως πρώτο επιχείρημα το μηδενικό οικονομικό κόστος διότι κατανοώ πλήρως την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και την μάχη που δίνει η κυβέρνησή μας, και επιχειρηματολογώ έτσι, για την μη ύπαρξη κόστους πρόσληψής μας.
2. Έχουμε ελεγχθεί στα δικαιολογητικά πρόσληψης μας κατά το παρελθόν 2 φορές, με διαταγές του Αρχηγείου. Δεν μας πειράζει να ελεγχθούμε ξανά αλλά γιατί αυτό να καθυστερεί την πρόσληψή μας όταν και ο αριθμός είναι μικρός και υπάρχουν ήδη τα πρωτόκολλα ελέγχου; Εξάλλου ποινικά μητρώα και στρατιωτική ικανότητα ελέγχονται με βάση την προκήρυξη, μετά την κατάταξή μας.
3. Είναι προτιμότερο να προσληφθούμε ΤΩΡΑ ως Π.Π.Υ παρά ως εποχικοί διότι σε δύο μήνες, δηλαδή αρχές Αυγούστου που είναι στο Ζενιθ η αντιπυρική περίοδος, θα μπορούμε να ενταχθούμε πλήρως στο Π.Σ. και στα καθήκοντα του Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης. Εξάλλου ούτως ή άλλως τα χρήματα είναι πιστωμένα.

Σε ανακοίνωσή της η Ε.Π.Π.Υ.Ε στις 25.5.2015 αναφέρει ότι σε συνάντηση μαζί σας είπατε ότι: «Οι εξ εποχικών γίνετε προσπάθεια ώστε να τελειώσουν γρήγορα οι διαδικασίες διασταύρωσης των δικαιολογητικών ώστε μετά τις κληρώσεις ισοβάθμιων να ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευση τους ώστε να μην υπάρχει και πρόβλημα με την πρόσληψη των εποχικών
Γιατί λοιπόν θα εργασθούμε ως εποχικοί και όχι ως Π.Π.Υ;
Και η ΑΕΠ Πυροσβεστών σε σημερινή της ανακοίνωση (28.5.2015) ζητά την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των Π.Π.Υ.

Μετά από όλα τα παραπάνω και εγώ αλλά και οι συνάδελφοί μου που έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες του εργασιακού μας μέλλοντος σε εσάς, με απίστευτα οικογενειακά – οικονομικά προβλήματα, δεν κατανοούμε ΓΙΑΤΙ το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος δεν προβαίνει στο αυτονόητο, στην κατάταξή μας ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Προσωπικά πριν από λίγες εβδομάδες είχα σκοπό να φύγω από την Ελλάδα για να εργασθώ στο εξωτερικό αλλά βλέποντας τις ειλικρινείς σας προσπάθειες για να δώσετε λύση στο θέμα μας παρέμεινα ελπίζοντας ότι μέχρι τώρα θα είχε λυθεί οριστικά.

Παρακαλώ πολύ να μου δώσετε μια ειλικρινή απάντηση στα παραπάνω.
Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Χρυσανθοπούλου Πελαγία
Επιλαχούσα Π.Π.Υ.

Σχόλιο του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ προς ενημέρωση:
Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί στενά, μέσω του Υπεύθυνου του Τμήματος στον Τομέα Πυροσβεστική, στο αρχηγείο του Π.Σ., τις διαδικασίες για την άμεση ένταξη των 232 επιλαχόντων στο Π.Σ.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη του θέματος θα ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους με ανακοίνωση μας στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σ.Α. (www.enstoloi.gr)

ΠΗΓΗ: enstoloi.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777