11 Αυγούστου 2009

Και Πάλι Φωτιά στην Κερατέα Χτές....

Και εκεί που όλα ήταν ήσυχα και νωχελικά και όλοι είχαμε πιστέψει ότι πέρασε η επικίνδυνη ώρα για εκδήλωση πυρκαγιάς, 16:10 αρχίζουν να ουρλιάζουν οι ασύρματοι για φωτιά στα Καλύβια Αττικής. Πανικός στην Π.Υ. Κορωπίου, της οποίας ευθύνη είναι τα Καλύβια. Κινητικότητα στην Π.Υ. Λαυρίου που ΠΑΝΤΑ κινητοποιείται μαζί με το Κορωπί για βοήθεια και το αντίστροφο.
Και εκεί που στήνονται οι εγκαταστάσεις, ζώνεται η φωτιά από γύρω και αρχίζουν οι μάχες κατά μέτωπο, αρχίζουν και ουρλιάζουν οι ασύρματοι πάλι για φωτιά... (κοιτάξτε, δεν κάνουμε πλάκα),... στο ΝΤΟΓΑΝΙ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. Πάλι!!!!!! Δεν θυμόμαστε πια πόσες φορές έχει πάρει εκείνο το σημείο φέτος.
Πανικός στην Π.Υ. Λαυρίου. Και για να μην σας κουράζουμε με λεπτομέρειες θα σας πούμε δυο τρία ενδιαφέροντα που συνέβησαν.
Άδειασε (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ όμως), ο σταθμός της Π.Υ. Λαυρίου. Αφού για να καταλάβετε τι έγινε, οι 2 τελευταίοι που έφυγαν τηλεφώνησαν σε συνάδελφο εκτός υπηρεσίας να έλθει για το τηλέφωνο, κλείσανε την πόρτα και φύγανε.
Επιχειρούσαν ταυτόχρονα, 2 CANADAIR, 1 SCORPIO, και μία Ακρίδα.
Η φωτιά ξκίνησε περίπου στοις 16:40 σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα και ελέγχθηκε πλήρως μετά από μιάμιση ώρα περίπου.
Είδαμε τον Πρόεδρο του Σωματείου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών της περιοχής τον συνάδελφο Μέγκουλη Γιώργο, εκτός υπηρεσίας να παίρνει μέρος στην κατάσβεση και να τραβάει μάνικα.
Είδαμε συνάδελφο μόνιμο Πυροσβέστη που μένει στην περιοχή, εκτός υπηρεσίας και χωρίς να έχει καλεστεί, με την στολή να παίρνει μέρος στην κατάσβεση.
Είδαμε εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι μέσα στο μέτωπο.
Και πολύ κόσμο της Πολιτικής Προστασίας επίσης
Συνέπεια όλων αυτών ήταν ο γρήγορος έλεγχος της Πυρκαγιάς, που έκαψε πάρα πολλά στρέμματα θαμνώδους έκτασης πλησιάζοντας επικίνδυνα εξοχικές κατοικίες.
Δοξασμένο το Όνομα του Χριστού μας, όλα πήγαν καλά.
Συνάδελφοι... Προσοχή. Παίζουμε την ζωή μας σε κάθε φωτιά.
Τα μάτια καρφωμένα στον συνάδελφό μας. Οποιοδήποτε χρώμα στολής και αν φοράει.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ συνάδελφο πίσω.
Ή μαζί, ή κανένας.
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ
Οι φωτογραφίες είναι από το συμβάν.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777