01 Μαρτίου 2010

Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι και 5.500 πυροσβέστες (XAXAXAXA)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Δικαίωμα στο όνειρο της μονιμοποίησης απέκτησαν χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου τομέα, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη απολυθεί με συνοπτικούς όρους, μετά την ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που όχι μόνο τους δικαιώνει αλλά διατάσσει και την αναδρομική καταβολή των μισθών τους.
Καθοριστική στην απόφαση - σταθμό υπήρξε η συμβολή του γνωστού εργατολόγου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, ο οποίος χειρίζεται και το θέμα της μονιμοποίησης των 5.500 συμβασιούχων πυροσβεστών το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει αίσιο τέλος.
Ο ίδιος μιλώντας στην Κυριακάτικη έκδοση του «Α.Τ.» εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο τέλος θα δικαιωθούν. Για τον κ. Νικολουτσόπουλο ο αγώνας τους εστιάζεται σε τρία επίπεδα: το δικαστικό, το συνδικαλιστικό και το πολιτικό. Ο ίδιος πιστεύει ότι με το σωστό πάντρεμα των τριών αυτών επίπεδων θα υπάρξει θετική κατάληξη στο μείζον θέμα της εργασιακής αποκατάστασης χιλιάδων ανθρώπων που σήμερα είναι… επί ξύλου κρεμάμενοι. Στη συνέντευξή του ο κ. Νικολουτσόπουλος αναφέρεται και στις περιπέτειές του που απασχόλησαν επί μακρόν την κοινή γνώμη και τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχθηκε το ίδιο διάστημα.
* Γιατί πιστεύετε ότι συγκεντρώσατε τα πυρά συγκεκριμένων κύκλων, που λίγο έλειψε να οδηγήσουν στην ηθική εξόντωσή σας;
«Ημουν στοχοποιημένος από τις κυβερνήσεις για τη δράση μου υπέρ των συμβασιούχων και γενικότερα των εργαζομένων που πετάχτηκαν στο δρόμο μετά από προϋπηρεσία ετών. Πιστεύω ότι μου την είχαν στημένη. Κλασική πολιτική δίωξη».
Πράγματι, το δικηγορικό του γραφείο έχει κερδίσει πενήντα αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δέχθηκαν την καθοριστική συμβολή του στην
ανάδειξη του θέματος των συμβασιούχων σε δικαστικό και εξωδικαστικό επίπεδο με αποτέλεσμα τη μονιμοποίηση σοβαρού αριθμού."

Διαβάστε το άρθρο στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ
Διαβάστε επίσης το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δικηγορικού μας Γραφείου για την απόφαση του Ελεκτικού Συνεδρίου στο ergatiko.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777