13 Μαΐου 2010

"Κλείδωσε" το 8μηνο με Υπογραφή Παπακωνσταντίνου..... ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ !!!

Αν δεν ρίξεις "μπινελίκια",αν δεν στείλεις εξώδικα,
αν δεν βγεις στα κανάλια να τους "κράξεις"...
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

Επιτέλους υπέγραψε πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Οικονομικών το έγγραφο για να "ξεκλειδώσουν" οι κωδικοί για την μισθοδοσία του 8μήνου μας. Αναμένετε τώρα μέσα στην ημέρα να υπογράψει και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ώστε από Δευτέρα να αρχίσουν οι πληρωμές. ΛΟΓΙΚΑ τώρα από τον άλλο μήνα ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στην καταβολή της μισθοδοσίας μας.
Παρακάτω παραθέτω το εξώδικο χτες από την ΠΟΣΠΥΔ:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα.
2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος κ. Στυλιανό Στεφανίδη, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Μουρούζη αρ. 4

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
2. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
3. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόριο Τασούλα, κατοικοεδρεύοντος ως εκ της θέσεώς του στην Αθήνα, οδός Π. Κανελλοπούλου αρ. 4
4. Ελληνικό Κοινοβούλιο
5. Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
6. Μ.Μ.Ε
-------------------------------------------------------
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, σύμφωνα με την περ. δ του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 36/2008 Διαιτητικής Απόφασης, που διέπει τους όρους αμοιβής και εργασίας μας «Η διαταγή για την καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας των υπαγομένων στην παρούσα εργαζομένων (συμβασιούχων πυροσβεστών) θα πρέπει να έχει εκδοθεί από το Α.Π.Σ. έως την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και οι Διοικητές υποχρεούνται εντός δύο (2) εργασίμων ημερών να καταθέτουν τις καταστάσεις στις κατά τόπους ΔΥΟ. Η κατάθεση θα αποδεικνύεται με το πρωτόκολλο κατάθεσής τους».
Όπως επίσης ασφαλώς γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο1 του αν. Ν. 690/4945, όπως τούτο αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 2336/1995, «Κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές, που καθορίζονται είτε από τη σύμβαση εργασίας είτε από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είτε από αποφάσεις διαιτησίας είτε από το νόμο ή, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας ή των οργάνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που είναι εντεταλμένα για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού».
Όπως επίσης ασφαλώς γνωρίζετε, η παραβίαση όρου ΣΣΕ επιφέρει ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 1876/1990.
Έως και σήμερα, 12 Μαΐου 2010, δεν μας έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποδοχές μας. Η καθυστέρηση αυτή είναι απαράδεκτη και έχει δημιουργήσει σε όλους εμάς, αλλά και στις οικογένειές μας, τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες, καθόσον αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής μας (δάνεια, ενοίκια, κάρτες, υποχρεώσεις παιδιών κλπ) .
Επειδή η ανωτέρω αντισυμβατική συμπεριφορά συντηρεί μία κατάσταση συνεχούς και αδιάκοπης οικονομικής ανασφάλειας, υποβιβάζοντάς μας σε εργαζομένους δεύτερης κατηγορίας.
Επειδή σε περίπτωση που δεν συμμορφωθείτε με τις νόμιμες υποχρεώσεις σας, θα προβούμε στην άσκηση του δικαιώματος μας για επίσχεση εργασίας, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε τις νόμιμες αξιώσεις μας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να προβείτε στην άμεση εξόφληση των οφειλομένων, εντός τριών εργασίμων ημερών, διότι σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας προκειμένου να προασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε όποιους ανωτέρω αναφέρεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Σ.Δ: Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις !!!

Η ΠΟΣΠΥΔ κάλεσε με μηνύματα sms και με έγγραφο τους συναδέλφους από την Νότιο Ελλάδα (Κόρινθο, Μέγαρα, Λαύριο, Σαλαμίνα, Αγιο Στέφανο) για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟ 16 ΑΤΟΜΑ.... αυτοί είμαστε !!! ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ;;;

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777