11 Μαΐου 2010

Έγγραφη Διαμαρτυρία του Σωματείου Θεσσαλονίκης προς τους Βουλευτές του Νομού μας.

Λαγκαδάς, 11 Μαΐου 2010
Αριθ. Πρωτ : 29

ΘΕΜΑ: «Δηλώσεις Ραγκούση - Μη καταβολή μισθοδοσίας Απριλίου»

Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε προ ημερών τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση να δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η πυροσβεστική χρειάζεται «εποχικούς» μόνο για 5 μήνες.
Ο κ. Υπουργός προφανώς ξεχνάει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις όπως ξεχνάει ότι η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο το 2008 ξέσπασε τον Δεκεμβρίου και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τότε, ζητούσε την «εθελοντική βοήθεια» των απολυμένων συμβασιούχων πυροσβεστών. Ξεχνάει την φωτιά στις 1 Απριλίου 2010 στην Κρήτη, ημέρα υπογραφής των συμβάσεών μας, όταν οι συνάδελφοι υπέγραφαν και πήγαιναν κατευθείαν στο συμβάν. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι φωτιές πλέον δεν έχουν ημερομηνία έναρξης και λήξης. Παραδείγματα που όμως δεν έχουν γίνει μαθήματα για την πολιτική και την φυσική μας ηγεσία και που τα πληρώσαμε στο παρελθόν και θα τα πληρώσουμε στο μέλλον !!!
Το οικονομικό κόστος δε για την 12μηνη μας απασχόληση είναι πολύ μικρότερο όπως φαίνετε και σε πρόσφατη οικονομική μελέτη που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας στο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη Μ. με το συμπέρασμα: «Με 6.758.600 € προσλαμβάνονται 4.700 εξειδικευμένοι κι έμπειροι συμβασιούχοι πυροσβέστες, ενώ με 44.730.460 € προσλαμβάνονται 1.630 δόκιμοι πυροσβέστες άπειροι σε καθήκοντα πυρόσβεσης διάσωσης». Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους.
Στην οικονομική κρίση που έχει επέλθει η Πατρίδα μας, με τις δηλώσεις Ραγκούση για μείωση του 8μήνου εργασίας μας άρα και την αβεβαιότητα για το εργασιακό μας μέλλον έρχεται να προστεθεί και η μη καταβολή της μισθοδοσίας μας για τον μήνα Απρίλιο. Από το Αρχηγείο Π.Σ. μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να υπογραφούν οι πιστώσεις για τους 5.500 συμβασιούχους πυροσβέστες πρώτα από τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών και έπειτα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, δυστυχώς όμως καμία ενέργεια από τους παραπάνω δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα για την μισθοδοσία μας έχουν μπει στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί οικονομικά. Με την ψυχολογία μας στο ναδίρ και την οικονομική μας εξάντληση καλούμαστε και αυτό το καλοκαίρι, που όπως φαίνετε από τώρα θα είναι θερμό, να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας.
Καλούμε όλους τους Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για τα προβλήματά μας και να επέμβουν σε όλα τα επίπεδα για την επίλυσή τους.
Εφόσον δεν λάβουμε έγγραφη την στήριξη σας και την θέση σας για τον κλάδο μας θα θεωρήσουμε ότι μας απαξιώνετε για μία ακόμη φορά και επιφυλασσόμαστε για ότι γίνει από εδώ και στο εξής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Σ.Δ: Το παραπάνω έγγραφο στάλθηκε και σε όλα τα Μ.Μ.Ε του Νομού μας. Οχι βέβαια ότι η υπογραφή τους μετράει και πολύ τον τελευταίο καιρό αλλά ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777