04 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών για συνάντηση τους με τον Υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ.

Ο αγώνας συνεχίζεται πιο μαζικός και πιο δυναμικός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ κοινή συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, όπως είχαμε ζητήσει προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για την προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το από την αρχή της υπουργίας του υποβληθέν διεκδικητικό μας πλαίσιο και ενόψει των εξαγγελιών του κ. Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πλην όμως, όχι μόνο ουδέν θετικό προέκυψε, αλλά ούτε αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας διεφάνη στον ορίζοντα.
Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την αναγκαιότητα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των Οργανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας και την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων (ενιαίο μισθολόγιο, κρίσεις-προαγωγές, ΜΤΣ, εκλογικό επίδομα, αναδιάρθρωση υπηρεσιών, υλικοτεχνική υποδομή –εξοπλισμός κλπ.), κατενόησε μεν το δίκαιο των αιτημάτων μας, πλην όμως πρότεινε να υπάρξει συνάντηση για τα «οικονομικά» με τον Υπουργό Οικονομικών, για δε τα θεσμικά παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση και δήλωσε ότι θα τεθούν για διάλογο μετά τη ΔΕΘ.

Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Με συνοπτικές διαδικασίες υποστήκαμε περικοπές επιδομάτων και μισθών που μειώνουν το ετήσιο εισόδημά μας από 3.000 έως 7.000 ευρώ περίπου και έπεται συνέχεια. Χωρίς διάλογο και με απόλυτο αιφνιδιασμό, ανετράπη το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μας σύστημα, τα Μετοχικά Ταμεία καταρρέουν, οι επικουρικές συντάξεις απειλούνται και ήδη δρομολογούνται νέες μειώσεις των αποδοχών στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών του δημοσίου, με ένα νέο μισθολόγιο.
Γνωρίζουμε όλοι σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Υπηρεσίες και ο εξοπλισμός τους. Οι περικοπές δαπανών επιδεινώνουν την κατάσταση, χωρίς να διαφαίνεται πρόθεση και διάθεση αυξημένων κονδυλίων ώστε να κατοχυρώνεται το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας. Υπηρετούμε με φιλότιμο και αυταπάρνηση για να αντεπεξέλθουμε στην αποστολή μας, μετρώντας νεκρούς και τραυματίες. Τα όρια και οι αντοχές μας εξαντλούνται, το ίδιο και η ανοχή της κοινωνίας ως προς την αποτελεσματικότητά μας, με κίνδυνο να στραφεί εναντίον μας, ενώ οι ευθύνες βαρύνουν άλλους.
Για όλα αυτά ξεκινάμε σειρά αγωνιστικών, δυναμικών κινητοποιήσεων, με πρώτο σταθμό την πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 (Πλατεία Λευκού Πύργου, ώρα 18.00), όπου η μαζική συμμετοχή μας είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θα συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς και απαξιωμένοι, ενώ ανατρέπονται τα πάντα; Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, για όλους…

ΠΗΓΗ:
Ε.Α.Π.Σ.

Σ.Δ: Όπα συνάδελφοι γιατί εδώ υπάρχει κάποιο μικροοοο θεματάκι.
Χτές με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΥΔ έλεγε ότι στην παραπάνω συνάντηση ο Υπουργός είπε μεταξύ των άλλων ότι «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ 2011 ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ» στην ανακοίνωση όμως των ομοσποδιών που διαβάσατε παραπάνω ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ, ΓΙΑΤΙ ;;;;

Δεν λέω ότι είναι ψέμα αλλά:
ΓΙΑΤΙ δεν το έγραψαν οι συνάδελφοι και αυτό αφού ειπώθηκε;
ΓΙΑΤΙ το "βγάλαμε" εμείς την ώρα που οι ίδιοι που ήταν εκεί ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ;
ΓΙΑΤΙ κάτι που απλά... μάθαμε και ΔΕΝ υπάρχει εγγράφως, το αναπαραγάγουμε την στιγμή μάλιστα που σε άλλη ανακοίνωση μας (ΠΟΣΠΥΔ) μια μέρα πριν γράφαμε ότι ζητάμε κάποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου το οποίο και συζητήσαμε με τον Γεν. Γραμματέα;
Γιατί βιαστήκαμε ;;;
ΜΗΠΩΣ κάποιοι θέλουν να εκτεθούμε και μας έδωσαν την πληροφορία ..... με το στόμα ;;;

Το καλύτερο από όλα λοιπόν είναι η ΠΟΣΠΥΔ να κάνει τα αδύνατα δυνατά να συναντηθεί με τον Υπουργό Προ.Πο (θέλω να πιστεύω ότι έτσι κινείται) και να μάθουμε ΠΟΙΕΣ τελικά είναι και ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ (και της Κυβέρνησης του).
Όπως και να έχει "ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ", όπως λέει και μια λαϊκή παροιμία !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777