17 Νοεμβρίου 2010

Λιγότερες πυρκαγιές φέτος στα Χανιά.

Ελικόπτερο και εθελοντές συνέβαλαν στην πρόληψη.
Θετικός είναι ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου στα Χανιά, που έληξε την 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού Φραγκιά Ζουμπουλάκη η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών απέδωσε και είχε ως συνέπεια να προκληθούν 14 λιγότερες πυρκαγιές σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.
Καταλυτική, όπως τόνισε, ήταν η συμβολή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου αλλά και των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων που λειτουργούν στους κατά τόπους δήμους.
Εμπόδιο στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στάθηκε και φέτος, σε πολλές περιπτώσεις, το κακό οδικό δίκτυο και η έλλειψη αγροτικών δρόμων σε ορεινούς και ημιορεινούς δήμους.

Η πιο καταστροφική πυρκαγιά για τα Χανιά ήταν αυτή που εκδηλώθηκε τον Οκτώβριο στο δήμο Καντάνου όπου έγιναν στάχτη περίπου 1200 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

ΠΗΓΗ: ΝewsΒeast

Σ.Δ: Καλά κύριε Διοικητά κάτι παλικάρια με μπεζ στολές και κόκκινα μπλουζάκια που 15 ώρες ήταν μέσα σε περιπολικά που τριγυρνούσαν και περιφρουρούσαν στα δάση και τις ρεματιές τι ήταν, ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ, ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΤΙ ;;; Αυτοί που τώρα είναι στο Ταμείο Ανεργίας έναν μήνα νωρίτερα....ΝΑΙ, ΝΑΙ γι΄αυτούς λέω τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ !!!
Αυτοί κύριε Διοικητά δεν συνέβαλαν καθόλου στην πρόληψη και στην καταστολή ; Γιατί τους απαξιώνετε τόσο;
Μια καλή κουβέντα και ένα ευχαριστώ στους συναδέλφους που τώρα είναι άνεργοι κακό δεν κάνει αντίθετα ένας καλός λόγος στην δύσκολη στιγμή αυτή (ανεργία) μετράει πάρα πολύ και μόνο καλό θα σας κάνει του χρόνου όταν θα τους ξαναέχετε κοντά σας γιατί θα ξέρουν ότι ο Διοικητής τους στα δύσκολα έστω και με δυο σειρές γραμμένες κάπου σε ένα άρθρο είπε 2 καλές κουβέντες !!! Για σκεφτείτε το λίγο !!!
ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ (ΟΛΟΥΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΙΤΑ !!!


Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777