02 Ιανουαρίου 2011

Ενα Αρθρο για το Π.Σ. με κάποια Ερωτηματικά.

Σ.Δ: Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο συμφωνώ σε αρκετά σημεία του όσον αφορά ότι η χρονιά αυτή (2011) θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τους Υπαλλήλους του, μόνιμους και εποχικούς. Οχι μόνο στον εργασιακό τομέα (μισθούς, νυχτερινά, ωράρια εργασίας κ.α) αλλά και από άποψη συμβάντων και άμεσης αντιμετώπισης τους.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι η ΞΑΦΝΙΚΗ αναφορά και "ΑΓΩΝΙΑ" από μέρους της ΕΑΠΣ για τους συμβασιούχους πυροσβέστες και συγκεκριμένα για όσους πιθανών μείνουν εκτός (δημοτικό κ.α.).
Για σταθείτε ένα λεπτό βρε συνάδελφοι ΕΣΕΙΣ δεν είσαστε που στείλατε έγγραφο (
Αρ. Πρωτ. : 2382 // 07-11-2010) προ ημερών στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ζητούσατε οι προσλήψεις να γίνουν ουσιαστικά με τα υπάρχοντα "αντικειμενικά" κριτήρια του Π.Σ (λύκειο, ηλικία, ανάστημα κ.α);;;
Όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας που έμαθε παρουσία του Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ, για τις θέσεις αυτές και διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρό σας ποια ήταν η αντίδρασή του ;;; "ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΊΠΑΜΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ" αυτό είπε εν ολίγοις. Τώρα ξαφνικά λοιπόν τι "πόνος" είναι αυτός; Να υποθέσουμε λόγο των ημερών ;;;
Κάτι φήμες επίσης ακούστηκαν τελευταία μέρα του χρόνου ότι "κάποιοι" έβαλαν το χεράκι τους για να "κοπεί" το δημοτικό (πριν το 1980) και πιθανόν να το πέτυχαν !!!
Ο αριθμός που δίνετε ότι θα μείνουν εκτός δηλαδή 2.000 μαζί και το δημοτικό και όσοι είναι πάνω από 45 (;) όπως λέτε, με κάνει να τραγουδάω "ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ ΑΥΤΙΆ ΜΟΥ ΜΠΉΚΑΝΕ" !!!
Ξέρετε κάτι περισσότερο μήπως από την Ομοσπονδία μας ;;;;
Αφήστε συνάδελφοι, αν και κατά καιρούς είχατε "αναλαμπές" συναδελφικότητας, της άποψή σας την γνωρίζουμε πολύ καλά !!!
ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί ο ίδιος πόνος δεν σας έπιασε όταν μας ΈΔΙΩΞΑΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ και να διαμαρτυρηθείτε εγγράφως προς το Υπουργείο ΥΠΕΡ ΜΑΣ;
Αλλά τι λέμε τώρα ΔΑΣΙΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ;;; Πάλι στις πλάτες μας το πήρατε !!! Γι αυτό λοιπόν η ξαφνική "αγάπη σας" δεν μας συγκινεί ιδιαίτερα !!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777