07 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση Μελών απο το Σ.Ε.ΠΥ. Θεσσαλίας.

ΛΑΡΙΣΑ 6/1/2011
Α. Π.1

Συνάδελφοι οι γιορτές πέρασαν και πιστεύουμε συμφώνα με τα μηνύματα που μας στείλατε πως τις περάσατε όλοι καλά .
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Περιφερειάρχης μας Κ. Μπέης μας ζήτησε να σας μεταφέρουμε μέσα από την σελίδα μας τις θερμότερες ευχές του για όλους εμάς καθώς και των οικογενειών μας . Επίσης μας επισήμανε πως τα Εργασιακά μας θέματα είναι σε καλό δρόμο και ότι το έτος 2011 θα είναι για εμάς το έτος της τελικής μας δικαίωσης .
Εμείς τον ευχαριστούμε και προσδοκούμε να τον έχουμε για ακόμα ένα έτος στο τιμόνι της Περιφέρειας μας .
Στην διάρκεια των εορτών το σχέδιο νομού ξαναπέρασε για δεύτερη φορά από Υπουργικό Συμβούλιο, αυτό συμενει πως όποιες αλλαγές ήταν να γίνουν από την διαβουλευση έχουν γίνει . Το μόνο που γνωρίζουμε επίσημα είναι ότι το όνομα έχει αλλάξει και από Επικουρικοί Πυροσβέστες έχει γίνει Πυροσβέστες Πενταετούς υποχρέωσης, κανένα άλλο στοιχειό δεν μας έχει δώσει ούτε το Υπ. αλλά ούτε και το ΑΠΣ , το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό και αυτό μας προβληματίζει ιδιαιτέρα.
Σύμφωνα με το έγγραφο Α.Π.3 4/1/2011 της Ομοσπονδίας μας έχει γίνει και αλλαγή στο άρθρο 4 στο σημείο β) για το εργατοτεχνικό προσωπικό από τα Δασαρχεία. Εάν έχει γίνει αυτό είναι πολύ σωστό γιατί το εν λόγω προσωπικό μετά το 1998 δεν έχει καμία σχέση με την Δασοπυρόσβεση και το Πυροσβεστικό Σώμα και θα κάλυπτε παρά πολλές θέσεις και μάλιστα χωρίς την προϋπόθεση να έχει υπηρετήσει 2008,2009,2010. Δηλαδή έδινε την δυνατότητα καθώς δεν ήταν διευκρινισμένο όποιος δούλεψε έστω και για ένα έτος στα Δασαρχεία να καλύψει μια από τις δικές μας θέσεις.
Πληροφορίες που όμως δεν μπορούμε να τις διασταυρώσουμε λένε πως στο Νομοσχέδιο έχει προστεθεί και η Υ.Ε., δηλαδή να έχουν δικαίωμα στον διαγωνισμό και οι συνάδελφοι που έχουν βγάλει το δημοτικό μέχρι το 1980 . Ευχάριστο εάν ισχύει.
Επίσης στο άρθρο που λέει για το πώς θα πληρωνόμαστε λένε πως έχει αλλάξει και πλέων αναφέρει πως δεν θα πληρωνόμαστε με τον κανονισμό ν2622/1998(Α-183) των Μονίμων Πυροσβεστών αλλά θα συνεχίσουμε να πληρωνόμαστε σαν Εποχικοί Πυροσβέστες. Αυτό μένει περίπου 750 ευρώ το μήνα όχι επιδόματα όχι πενθήμερα όχι νυχτερινά. Εάν αυτό το συνδυάσουμε και με μια μετάθεση μακριά από το σπίτι μας που το προβλέπει μέσα το σχέδιο τότε ποιος από εμάς ακόμα και εάν πέραση στον εποικημένο διαγωνισμό θα πάει για δουλειά ειδικά εάν έχει και οικογένεια. Σε αυτή την περίπτωση και όλους να μας βάλουν μέσα θα είναι δώρο άδωρων. Ελπίζουμε να μην ισχύει.
Όσων αφορά το πόσες θέσεις θα βγούνε δεν έχει μπει τίποτα μέχρι τώρα στο Νομοσχέδιο καθώς και τα μόρια που πρέπει να έχουμε ώστε να προσπεράσουμε τους πολίτες .
Από χρήματα το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως στο προϋπολογισμό έχουν μπει χρήματα για να δουλέψουμε 7μηνο το 2011 αλλά όπως όλοι ξέρετε και το 2010 είχαν μπει χρήματα για 8μηνο αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Όσον αφορά τα στοιχειά που αυτές τις ημέρες πρέπει να πάμε στις Υπηρεσίες αποτελούν προσωπικά δεδομένα και θα θέλαμε να μην βγουν ποτέ από το ΑΠΣ γιατί τότε θα υπάρχει πραγματικά πρόβλημα. Αφού συλλέξει το ΑΠΣ τα στοιχειά και πάρει τις πληροφορίες να τα επιστρέψει ή να τα καταστρέψει .

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο Blog του
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σ.Δ: Θα ήθελα να πω δύο πράγματα πάνω στην ανακοίνωση του Σωματείου.
Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω α) όντως το δημοτικό πριν το 1980 αυτή την στιγμή είναι μέσα, β) δυστυχώς το (β) στο σχέδιο νόμου που αφορά το εργατοτεχνικό προσωπικό δεν βγήκε αλλά είναι και αυτό μέσα. Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει στην διαβούλευση και το είχαμε επισημάνει ως σωματείο (πρώτο), την αντίθεση μας για το εργατοτεχνικό προσωπικό και χαίρομαι που η ΠΟΣΠΥΔ είχε ενσωματώσει, έστω και καθυστερημένα, την πρόταση - επισήμανσή μας στις προτάσεις της. γ) Όσον αφορά την παράγραφο 14 του σχεδίου νόμου έχει αλλάξει αυτή την στιγμή , όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτησή μου και να μου επιτρέψουν οι συνάδελφοι να κάνω και μια διόρθωση εντελώς καλοπροαίρετα όσον αφορά ότι ο Ν. 2622/1998 ΔΕΝ είναι κανονισμός των μονίμων πυροσβεστών αλλά ο νόμος των συνοριοφυλάκων ενώ το άρθρο 5 είναι αυτό που καθορίζει τις αποδοχές του. δ) Όσον αφορά το πότε το σχέδιο θα πάει στην Βουλή η λογική λέει πλέον αρχές Φεβρουαρίου και αυτό λόγο των στοιχείων που μαζεύει το ΑΠΣ. Στις 15/1 θα σταλούν στο ΑΠΣ και θέλουν τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα και για να επεξεργαστούν οπότε το λογικό ειναι αρχές του Φεβρουαρίου να πάει στην Επιτροπή της Βουλής και μέσα του ίδιου μήνα στην Ολομέλεια.
Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ με την ανακοίνωση.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777