09 Ιανουαρίου 2011

Δυστυχώς ήρθε και η επιβεβαίωση ..............

Συνάδελφοι,
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν επαφές της ΠΟΣΠΥΔ με υπηρεσιακούς παράγοντες από τους οποίους πληροφορηθήκαμε τα παρακάτω:
Το αρχικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς διαβούλευση στις 25/11/2010 είχε 18 Άρθρα. Αυτό που πέρασε τελευταίο από το Υπουργικό Συμβούλιο έχει 19 Άρθρα.

* Στο Άρθρο 1 έγινε αλλαγή της ονομασίας σε «πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης».
* Στο Άρθρο 4 υπάρχει η παράγραφος Β. μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενοποιηθεί με την Α και θα ισχύει ΜΟΝΟ για όσους εργάζονται στο Π.Σ. Το όριο ηλικίας των 49 ετών ισχύει ως έχει.
* Στο Άρθρο 4 προστέθηκε το Δημοτικό σύμφωνα με τα ισχύοντα Π.Δ. 50/2001 (δηλ. όσοι έχουν αποφοιτήσει μέχρι το 1980).
* Στο Άρθρο 7 το όριο ηλικίας των 35 ετών έχει μείνει ως έχει.
* Το Άρθρο 14 έχει αντικατασταθεί με τις μηνιαίες αποδοχές είναι αυτές που λαμβάνουν ως συμβασιούχοι πυροσβέστες ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας και την οικογενειακή τους κατάσταση. Τονίσαμε ότι υπάρχει οικονομική διαφορά προς τα κάτω και μας υπενθυμίσαν
o Την γενική οικονομική κατάσταση της χώρας,
o Τις απολύσεις στο Δημόσιο,
o Την αναπροσαρμογή που έγινε και στους Αγροφύλακες (μηνιαίος μισθός 800-900 €),
o Καθώς και τις πιθανότητες να υπαχθούν στο Δημόσιο πλέον τους επόμενους μήνες σε ενιαίο μισθολόγιο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι γι’ αυτό θέλουν τον ακριβή αριθμό των θέσεων των ΥΕ ώστε να υπάρξουν ΔΥΟ κατηγορίες πυροσβεστών 5ετίας όπως έχει ζητήσει και η ΠΟΣΠΥΔ. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ακριβής ανάλυση και σύγκριση περί τα ισχύοντα για τις πληρωμές.
Αναμένεται συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλυφθεί ΑΜΕΣΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 3.600 ΕΩΣ 4.100 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 5ΕΤΙΑΣ ώστε να έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη ΠΡΙΝ την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Η προκήρυξη δεν θα είναι τμηματική σε βάθος 3ετίας ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να εργάζονται ως έχει. Τονίστηκε ότι το Υπουργείο αναμένει μεγάλη βοήθεια από τους βουλευτές, ειδικά τους κυβερνητικούς προς βελτίωση των Άρθρων του νομοσχεδίου.

Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες και για τις υπόλοιπες εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: ΠΟΣΠΥΔ

Σ.Δ: ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΆ... Αν εσεις αυτές τις μη αλλαγές τις θεωρείτε "βελτιώσεις προς το καλύτερο" όπως γράφατε στην ενημέρωση σας με αρ. πρωτ. 3/4-1-2011 τι να σας πω ;;;
Αλήθεια γιατί να δώσω τώρα βάση σε αυτό που γράφετε με κεφαλαία κιόλας γράμματα ότι "ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ" την ώρα που ΔΕΝ έχει βγει από το σχέδιο η παράγ. 4 που στο τέλος της ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ότι "οι κυρωμένοι πίνακες επιτυχόντων που αφορούν υποψήφιους εποχικούς πυροσβέστες ισχύουν για 3 χρόνια;"
Γιατί να δώσω βάση αφού σε ότι έχετε πει και γράψει τον τελευταίο καιρό βγαίνετε ΟΦΣΑΪΤ;
Και πάλι συνάδελφοι τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777