03 Μαρτίου 2011

Στο 40% οι ελλείψεις προσωπικού σε Πυροσβεστική

Η οικονομική κρίση χτυπάει και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Με ελλείψεις σε προσωπικό που φτάνουν στο 40% και υλικά περιορισμένα, η ηγεσία της Πυροσβεστικής προσπαθεί να «μπαλώσει» τις ανάγκες του σώματος, παρέχοντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών.
Τα προβλήματα αυτά συζητήθηκαν στη χτεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη με την ηγεσία της Πυροσβεστικής στη Βόρεια Ελλάδα, με επικεφαλής το γενικό επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Β. Τουλίκα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Κ. Γιαννακόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης, αρχιπύραρχος Κ. Ζάχος και ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, αρχιπύραρχος Α. Αβραμίδης.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη τη χώρα και κατ' επέκτασιν και στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε 40%. Αυτό αποτελεί άλλωστε και το σημαντικότερο πρόβλημα για το σώμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το πραγματικό προσωπικό που θεωρείται μάχημο είναι ακόμη πιο περιορισμένο, δεδομένου ότι πολλοί εργαζόμενοι είτε είναι σε γραφεία είτε σε συγκεκριμένα σημεία (λιμάνι, αεροδρόμιο κ.λπ.) είτε είναι αθλητές.
Ενα παράδειγμα είναι ο αριθμός των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής στην κεντρική Μακεδονία, που πλέον είναι στα 1.200 άτομα, με τα μάχημα να είναι ακόμη πιο λίγα και σε επίπεδο πραγματικών ελλείψεων να αναγκάζονται οι υπάρχοντες πυροσβέστες να κάνουν τη δουλειά δυο ατόμων.

Αποτέλεσμα της κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών είναι και το πρόβλημα της υλικοτεχνικής υποδομής. Αυτοκίνητα υπάρχουν, όμως ανταλλακτικά, λάστιχα και άλλα αναλώσιμα είναι δυσεύρετα. Ετσι, οι συντηρήσεις δεν είναι στο καλύτερο σημείο, όπως τα προηγούμενα χρόνια.


Σ.Δ: Με 40% ελλείψεις και ακόμα έχουν αντιρρήσεις από το αρχηγείο για μονιμότητα όσων είναι άνω των 35 ετών και έχουν απολυτήριο Λυκείου.
Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι όχι μόνο από το αρχηγείο αλλά και από τον δικό μας φορέα υπάρχουν αυτές οι αντιρρήσεις "τιμωρώντας" ουσιαστικά όσους "τόλμησαν" να βγάλουν και να πάρουν απολυτήριο Λυκείου (και όχι να το αγοράσουν) ή επειδή "τόλμησαν" να συνεχίσουν τις σπουδές τους παραπάνω, βάζοντας τους ψευτοδιλήμματα και χτυπώντας τους συναισθηματικά !!!
Επειδή με λόγια λόγια δεν έχουν κατσίκα παρακαλάνε να ψοφήσει και του γείτονα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!
Το Σώμα έχει ελλείψεις και υπάρχει κόσμος να τις καλύψει κύριοι του Αρχηγείου και του Υπουργείου, ανοίξτε λοιπόν τα μάτια και τα αυτιά σας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777