02 Μαρτίου 2011

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ «Απελευθερώστε μας από την ομηρία των αποσπάσεων»

Το πρόβλημα των προσωρινών αποσπάσεων δεν απασχολεί μόνο την Αστυνομία. Απασχολεί και την Πυροσβεστική, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, αφού δεκάδες υπάλληλοί της που είναι τοποθετημένοι σε υπηρεσίες εκτός συμφερόντων τους αναγκάζονται να καταφεύγουν ακόμα και σε εξωθεσμικούς παράγοντες για να ζητήσουν την απόσπασή τους ελπίζοντας ότι έστω και έτσι θα βρίσκονται κοντά στους δικούς τους. Είτε όμως πραγματοποιηθεί η απόσπαση είτε όχι, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, οι συνάδελφοί τους που ζήτησαν τις αποσπάσεις παραμένουν διπλά όμηροι. Στη μια περίπτωση γιατί κάθονται σε υπηρεσίες που δεν θέλουν και στην άλλη γιατί δεσμεύονται από τις διαθέσεις εκείνων από τους οποίους ζήτησαν την απόσπαση, αλλά και των ανωτέρων τους που τις εγκρίνουν ή τις διατηρούν.
Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει μια αξιοπρεπής, για όλους, λύση, οι συνδικαλιστές ζήτησαν πρόσφατα από την ηγεσία της Πυροσβεστικής να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων που να απελευθερώνει με τη μετάθεση τους δέσμιους από τις προσωρινές αποσπάσεις συναδέλφους τους. Το πρόβλημα, όπως λένε συνδικαλιστές στον «Ε», ξεκίνησε από το 2006 όπου άρχισαν οι τοποθετήσεις να μη γίνονται ανάλογα με τις ανάγκες των κατά τόπους υπηρεσιών, αλλά σε πανελλαδική κλίμακα, με αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετοί πυροσβέστες εκτός του τόπου συμφερόντων που είχαν δηλώσει. Το… κακό έγινε χειρότερο όταν άρχισαν να μπαίνουν στο σώμα νεότεροι υπάλληλοι, που, είτε από τύχη είτε επί τούτου, τοποθετούνταν εκεί όπου ήθελαν, με αποτέλεσμα οι παλαιότεροί τους πυροσβέστες να παραμένουν σε υπηρεσίες που δεν ήθελαν και να πιέζουν για αποσπάσεις.

Προτάσεις στο «κόκκινο»


Σταδιακά η κατάσταση έφτασε να χτυπήσει κόκκινο με τους εξοργισμένους και «αδικημένους», όπως ένιωθαν, πυροσβέστες να καταφεύγουν στις συνδικαλιστικές ενώσεις και να ζητούν την παρέμβασή τους. Έτσι ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) κατά τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Μεταθέσεων Πυρονόμων – Αρχιπυροσβεστών και Πυροσβεστών της 31ης Ιανουαρίου κατέθεσε σειρά προτάσεων ώστε να αμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, που είναι μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν από τις αποσπάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ένθετο
ΕΝΣΤΟΛΟΣ
Σ.Δ: Αυτό το άρθρο μας λέει πολλά.... αν μπορούμε να διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777