06 Αυγούστου 2011

Πυρκαγιά από κεραυνό στη Σκόπελο και στην Νικήτη Χαλκιδικής

Πυρκαγιά, που επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλόγερος της Σκοπέλου, από κεραυνό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν εννέα πυροσβέστες, με πέντε οχήματα και δέκα άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από προχθές και η πυρκαγιά στην περιοχή Λούτσες της Κέρκυρας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέρχονται σε 24 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, καθώς και δεκατρία άτομα πεζοπόρο, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σ.Δ: Στην Σκόπελο δυστυχώς είχαμε και έλα λυπηρό συμβάν όταν μόνιμος συνάδελφος (αξιωματικός) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας του νησιού και από εκεί στο Θριάσιο. Περισσότερες λεπρομέριες θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ !!!
Οι συνάδελφοι συμβασιούχους πυροσβέστες του νησιού μου ζήτησαν να μεταφέρω τις ευχές τους για γρήρορη ανάρρωση στον συνάδελφο, ο οποίος όπως μου είπαν τους είναι πολύ αγαπητός !!!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ λοιπόν ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ!!!!
Στην Νικήτη Χαλκιδικής κάηκαν περίπου 200 στρέμματα πευκοδάσους. Με την άμεση επέμβαση της η Πυροσβεστική κατάφερε να θέση υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από κεραυνό.
Επιχείρησαν 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο καθώς και επίγειες δυνάμεις από όλη την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη με την συνδρομή 2 ομάδων πεζοπόρου της 2ης ΕΜΑΚ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777