30 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς Μείωση Οργανικών Θέσεων, Αναδιάρθρωση στην Πυροσβεστική ανακοίνωσε ο Ν.Δένδιας.

Αθήνα: Αναδιάρθρωση και στο Πυροσβεστικό Σώμα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, χαρακτηρίζοντας υπεραρκετό το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της αρχηγίας του Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά. 
«Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών και οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε, ότι «αποτελεί πλάνη το ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό» και ότι «ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό».
Ο Ν.Δένδιας είπε, ότι η αναδιάρθρωση «θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», γιατί «δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το σύστημα». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την εισήγηση του νέου Αρχηγού, αλλά και με τη συνολική παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιήσουμε την αναδιάρθρωση αυτή με τρόπο σαφή και επιτυχή». 
Σύμφωνα με πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, στη φάση αυτή δεν θα υπάρξει μείωση των οργανικών θέσεων. 

Εξαιτίας, όμως, των 4.000 περίπου συμβασιούχων πενταετούς θητείας, η σύμβαση των οποίων λήγει σε τέσσερα χρόνια, υπηρετούν συνολικά 70 άτομα παραπάνω από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, και πιθανότατα δεν θα αντικαθίστανται όλοι όσοι συνταξιοδοτούνται. 
Παράλληλα, θα δημιουργηθούν «πολυδύναμα» πυροσβεστικά κλιμάκια σε περιοχές που δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και θα κλείσουν κάποιοι πυροσβεστικοί σταθμοί, με ταυτόχρονη ενίσχυση των κοντινών κλιμακίων. 
Τις λεπτομέρειες μελετά ειδική επιτροπή, οι εργασίες της οποίας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται το πόρισμα της τις επόμενες μέρες. 

Ο Ν.Δένδιας ευχαρίστησε τον απερχόμενο αρχηγό Παναγιώτη Μπονάτσο, ο οποίος «υπήρξε ένας ευσυνείδητος δημόσιος λειτουργός και υπό δυσχερέστατες συνθήκες έφερε εις πέρας το έργο το οποίο του ανατέθηκε», και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο αρχηγό πυροσβεστικής, Σωτήρη Γεωργακόπουλο. 

 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σ.Δ: Οπως καταλαβαίνετε το άρθρο αυτό είναι από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Αρχηγείο Π.Σ και τα όσα "περίεργα" είπε σε αυτήν ο Υπουργός !
Θα ήθελα να σταθώ στο κομμάτι που αναφέρετε στους Πενταετείς Πυροσβέστες και στο σημείο ότι Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ !!! 
Αλήθεια αφού ισχύει αυτό και όσοι το έψαξαν το γνωρίζουν καλά, γιατί ορισμένοι "συνδικαλιστές" δεν προστάτεψαν τους πενταετείς από το να πληρώσουν δικηγόρους για κάτι που θα έχει τέλος ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ, αυτό υπέγραψαν οι συνάδελφοι; 
Τι να πω......περίεργα πράγματα !
Επίσης μου κάνει εντύπωση  που ενώ το καλοκαίρι ο Υπουργός έλεγε ότι χρειάζεται προσωπικό τώρα αφήνει ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και στο να μην προσλάβει προσωπικό το καλοκαίρι !

Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ στον Υπουργό λέγοντάς του ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ και να μην καλύπτει επιτέλους ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ στον διαγωνισμό των Π.Π.Υ και μετά να προχωρήσει σε όποια αναδιάρθρωση πάνω ΣΕ ΣΤΕΡΕΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777