07 Ιανουαρίου 2013

Δρόμος χωρίς τέλος (;)

Μετά από τηλεφωνήματα συναδέλφων πενταετών που δέχθηκα προ ημερών κάθισα και διάβασα αυτά που γράφονται σε συναδελφικά Blog με μορφή επιστολών, προφανώς πενταετών πυροσβεστών, για τις θέσεις της Ε.Α.Π.Σ όσον αφορά τους Πενταετείς και τον τρόπο μονιμοποίησής τους και ένταξής τους στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ. 
Λυπάμαι που το λέω αλλά απογοητεύομαι από τον συνδικαλιστικό φορέα των Πενταετών Πυροσβεστών και από τον τρόπο  αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος. 
Ούτε μία επίσημη ανακοίνωση, όχι καταδίκης των προτάσεων την ΕΑΠΣ, αλλά ουσιαστικών δικών του προτάσεων (του φορέα).

Προσωπικά λίγο πριν το τέλος της αντιπυρικής είχα μιλήσει με συναδέλφους πενταετείς ξέροντας ότι θα μετέφεραν τα λεγόμενά μου στους συνδικαλιστές τους και είναι σίγουρο ότι το έκαναν, λέγοντας τους ότι "είναι ανάγκη ΑΜΕΣΑ να προτείνεται και γιατί όχι να ζητήσετε και να κερδίσετε την μονιμοποίηση όλων όσων έχουν τα προσόντα των παρ. 7 και 8 του Ν. 3938/2011 (40 ετών με Λύκειο και καλή αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη και αυτές των 2-3 τελευταίων αντιπυρικών ως εποχικοί) και για τους υπολοίπους ανανεώσιμες πενταετίες μέχρι συνταξιοδοτήσεως και αυτό γιατί λόγο της ανομοιογένειας των πενταετών σε ηλικία και γνώσεις αργά ή γρήγορα θα προκύψουν προβλήματα" και δυστυχώς προέκυψαν. 
Η Ε.Α.Π.Σ λοιπόν πρότεινε ως οφείλει να κάνει ένας συνδικαλιστικός φορέας. 
Το θέμα όμως δεν είναι το τι κάνει και προτείνει η ΕΑΠΣ και η οποιαδήποτε ΕΑΠΣ, αλλά τι έκαναν και τι πρότειναν οι συνδικαλιστές των πενταετών πυροσβεστών!!! 
Μέχρι στιγμής δεν είδα κάτι ουσιώδες και πιστεύω ούτε και εσείς.  

Η πρόταση βέβαια της ΕΑΠΣ ένα είναι σίγουρο, ότι θα χαροποίησε ιδιαίτερα τους "συνδικαλιστές" της ομοσπονδίας συμβασιούχων πυροσβεστών η οποία διοικείτε από πενταετείς. 
Για όσους ξέχασαν να υπενθυμίσω ότι τον Μάρτιο του 2011 όταν ο Ν. 3938/2011 ψηφιζόταν στην βουλή οι "συνδικαλιστές" αυτοί είχαν αντιδράσει έντονα στην πρόταση του Σωματείο Θεσσαλονίκης για αύξηση του ορίου ηλικίας μονιμοποίησης από τα 35 έτη στα 45 με Λύκειο, πετύχαμε το 40, φωνάζοντας στο εντευκτήριο της βουλής "ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ" !!!!
Μπορείτε να διαβάσετε και να θυμηθείτε, όσοι σίγουρα ξεχάσατε, τι έγραφα τότε για το τι έγινε εκείνη την ημέρα για την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 35 στα 40 έτη, πατώντας ΕΔΩ. 
Αυτοί λοιπόν, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα που είναι σίγουρο ότι θα ρίχνουν τώρα μπροστά σε όλους, θα χαίρονται τρελά με την πρόταση αυτή της ΕΑΠΣ, αφού ήταν και η δική τους πρόταση, χωρίς να λογαριάζουν ότι αν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή το μέλλον πολλών συνάδελφων για μονιμοποίηση στο Σώμα δεν θα είναι το αναμενόμενο. 

Έτσι οι συνάδελφοι συνδικαλιστές της Ένωσης Πενταετών Πυροσβεστών Ελλάδος ενώ ήταν αυτοί που είχαν πετύχει την αύξηση του ορίου ηλικίας, τώρα φαίνονται να κάθονται απαθείς στην πιθανή του μείωση του και να αναλώνονται σε δημοσιεύσεις επιστολών. Τουλάχιστον ο Πρόεδρος της Ένωσης που μέσω το Σωματείο Θεσσαλονίκης είχε πρωτοστατήσει σε αυτό θα έπρεπε να είχε δει τι έρχεται και να είχε αντιδράσει μήνες πριν.
Όσο για τους πενταετείς που διοικούν της ομοσπονδία των συμβασιούχων το δημοσίευμα που είχα αναρτήσει την επομένη της ψήφισης του νόμου για το θέμα του ορίου ηλικίας μονιμοποιήσεως, δηλαδή στις 11 Μαρτίου 2011 και την παρέθεσα παραπάνω μέσω link, πιστεύω τα λέει όλα. 

Καλό είναι λοιπόν να μην μετακυλίονται οι δικές μας αδυναμίες σε άλλους αλλά να προβλέπουμε και να προλαμβάνουμε τέτοιες αντιδράσεις και προτάσεις για να μην φτάνουμε στο σημείο αυτό. 
Κάτι τέτοιο θυμίζει τακτικές του παρελθόντος που έγιναν πολλές φορές και μας είχαν βάλει δυστυχώς στο "τρυπάκι" αυτό της αντιπαράθεσης. 

Το κρίμα και το άδικο είναι ότι όλη αυτή η έλλειψη προγραμματισμού - στρατηγικής και διορατικότητας θα είναι και πάλι εις βάρος των συναδέλφων (βλέπε είμαστε 3.350 και τελικά βρεθήκαμε 4.400 και πολλά άλλα)  !!!

Συνάδελφοι, 
επειδή κυριολεκτικά "φτύσαμε αίμα" ως Σωματείο Θεσσαλονίκης, μόνοι εναντίων όλων, για την αύξηση του ορίου ηλικίας μονιμοποιήσεων και βλέποντας αυτή μας την κατάκτηση, που ήταν προς όφελος μεγάλης μερίδας συναδέλφων πενταετών  τώρα, πιθανότατα να πάει στον κάλαθο των αχρήστων, σας ζητώ, και ας μην είμαι ένας από εσάς τώρα, να πιέσετε τους συνδικαλιστές σας, να τους ξυπνήστε πριν να είναι αργά. 
Μην τους αφήνετε να παίζουν με το μέλλον σας !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777