18 Αυγούστου 2013

Απόλυση ένστολων επειδή ζήτησαν... μετάθεση !!!

Απολύσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το οποίο 400 υπάλληλοι ήδη φεύγουν.

Πριν από μερικά 24ωρα είχαμε και τις δύο πρώτες απομακρύνσεις στρατιωτικού προσωπικού! 
Δύο μόνιμοι υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού απολύθηκαν μετά από 15ετή υπηρεσία, όχι ως “επίορκοι” αλλά επειδή επικαλούμενοι προβλήματα υγείας ζήτησαν μετάθεση για υπηρεσία ξηράς! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού που μόνιμο προσωπικό απολύεται γι΄ αυτό το λόγο! 
Όσοι εδώ και μήνες λένε ότι “από τις απολύσεις δεν θα γλιτώσουν ούτε οι στρατιωτικοί” υποστηρίζουν πως δυστυχώς δικαιώνονται.

Η απομάκρυνση των δύο υπαξιωματικών στηρίζεται στον νόμο 1400/73 που έχει εφαρμογή και στους τρεις κλάδους των Ε.Δ.
Εντελώς ξαφνικά και εν τω μέσω του Αυγούστου κοινοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΝ απολύσεις σε Μόνιμους Υπαξιωματικούς (Μ.Ε.Μ.Θ.) κατάστασης Υπηρεσίας Ξηράς έχοντας κλείσει 15ετία στο Σώμα, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου.
Με δεδομένο ότι το ΠΝ δεν είχε απολύσει κανένα στέλεχος κατηγορίας υπηρεσίας ξηράς μέχρι σήμερα παρά την επάρκεια που είχε αριθμητικά σε προσωπικό τα προηγούμενα χρόνια, (εν αντιθέσει με σήμερα που υπολείπεται προσωπικού τουλάχιστον κατά 5000) δημιουργείται θέμα πως τώρα “θυμήθηκαν” τον απενεργοποιημένο στην ουσία νόμο του 1973. .....................................
Ποιοι έχουν μιλήσει για απολύσεις στις ΕΔ
Μπορεί το ΓΕΕΘΑ να αρνείται ότι υπάρχει ζήτημα απολύσεων στρατιωτικών, ωστόσο το θέμα δεν κινείται πλέον σε επίπεδο “φημών” και δεν συντηρείται από την δικαιολογημένη σ΄ ένα βαθμό καχυποψία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της θεσμικής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Σπύρος Περβαινάς σε δημόσια δήλωσή του είχε αποκαλύψει ότι “δόθηκε μάχη -και από τον Α/ΓΕΕΘΑ- για να μην γίνουν οι απολύσεις 4.000 ΕΠΟΠ”. Ο κ.Περβαινάς έχει δηλώσει ότι το δίλημμα που είχε τεθέι από την τρόϊκα ήταν “ή προχωράτε στις περικοπές μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών ή πρέπει να απολύσετε τουλάχιστον 4000 ΕΠΟΠ”.
Μπορούν να απολυθούν; 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί είναι “στον αέρα” και μπορούν μετά από τη συμπλήρωση επταετίας να απολυθούν.
Την καχυποψία “φούντωσε” και μία ακόμη απόφαση η οποία αφορά επίσης στο ΠΝ. Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια στρατεύσιμοι τοποθετήθηκαν ξανά σε πολεμικά πλοία του Στόλου. Αυτά τα 11 χρόνια στα πλοία δεν τοποθετούνταν στρατεύσιμοι παρά μόνο μόνιμα στελέχη με την λογική ότι τα πληρώματα έπρεπε να αποτελούνται μόνο από επαγγελματίες. Η ξαφνική απόφαση επαναφοράς στρατευσίμων δημιουργεί νέα σενάρια για απόλυση ΕΠΟΠ, τα κενά των οποίων θα καλυφθούν με κληρωτούς.
• Aρκετά στελέχη πλέον υποψιάζονται ότι η συνεχιζόμενη μείωση των στρατευσίμων σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό και η ενίσχυση του Στρατού Ξηράς δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιχειρησιακές ανάγκες, αλλά με τις απολύσεις μη μονιμοποιημένων ΕΠΟΠ που είναι πάντα ένα θέμα ανοιχτό. Αν γίνουν αυτές οι απολύσεις τα στρατοπεδα θα αδειάσουν. Και το “φόρτωμά” τους με στρατεύσιμους έχει στόχο να υπάρχει κόσμος για να μην δημιουργηθούν ανυπερβλητα προβλήματα.
• H εντολή για τοποθέτηση στρατευσίμων σε μονάδες κρούσης του Στόλου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ελλείψεις προσωπικού. Η επάνδρωση των μονάδων κρούσης προσεγγίζει το 100%. Συνεπώς ποια η σκοπιμότητα τοποθέτησης στρατευσίμων  Μήπως για τον φόβο των κενών που θα δημιουργηθούν από κύμα απολύσεων;

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, που εκπροσωπεί εν ενεργεία στρατιωτικούς, υποστηρίζει:
“Η έννοια του συμβασιούχου στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχει και αυτό δίνει μια ελπίδα για την αποφυγή συγκρίσεων. Ωστόσο, από τη μία οι Επαγγελματίες Οπλίτες που δεν μονιμοποιήθηκαν και προσελήφθησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις με ορίζοντα επταετίας μέχρι τη μονιμοποίησή τους, υπογράφοντας σχετική σύμβαση, βρίσκονται να αγωνιούν για το μέλλον τους και από την άλλη βρίσκονται οι Τροϊκανοί που πιέζουν για περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύουμε ότι στο τέλος οι έχοντες την υποχρέωση να αποφασίσουν για το μέλλον της Χώρας, και αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, θα αποφασίσουν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, μακριά από οικονομικούς και αριθμητικούς υπολογισμούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ PONTOS NEWS

Σ.Δ: Με νόμο της "χούντας" που βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, άρχισαν τις απολύσεις σε ένστολο προσωπικό. Με νόμο της κακίας "χούντας" που ξέθαψαν την ώρα που λένε ότι οι νόμοι της περιόδου εκείνης δεν ήταν "καλοί", απολύουν - αποστρατεύουν ένστολους γιατί αλλιώς δεν μπορούσαν προφανώς να κάνουν την αρχή για κάτι τέτοιο !!! 
Απόλυση ένστολων επειδή ζήτησαν μετάθεση, στο στόχαστρο 4.000 ΕΠΟΠ που με μάχη τους κράτησε ο Α/ΓΕΕΘΑ και με την αγωνία της απόλυσης άλλοι 7.000 ΕΠΟΠ, την ώρα που 400 πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΕΘΑ !!!
Η τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο να διαλύσει, και η κυβέρνηση υλοποιεί, την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ, προσπαθούντας να βρούν κάθε τρόπο για να απολύσουν Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;

Και είναι δυστυχώς μόνο η αρχή ...........
Ο χειμώνας θα είναι "ΚΑΥΤΟΣ" !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777