01 Απριλίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ: Έφερε όχημα για τα καντούνια (βίντεο)

Σε μια σημαντική ενίσχυση, που θα λύσει - σε μεγάλο βαθμό - τα χέρια των πυροσβεστών της Κέρκυρας, λόγω... καντουνιών, προχώρησε το Αρχηγείο του Σώματος. Μιας κι έστειλε, μετά από αίτημα των υπηρεσιών του νησιού, ένα όχημα ειδικών χρήσεων τύπου John Deree 6x4.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κέρκυρας προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παλιάς πόλης, όπως οι πολύ στενοί δρόμοι (καντούνια) και τα πολυώροφα κτίρια, ζήτησε από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) να της διατεθεί ένα μικρών διαστάσεων βοηθητικό πυροσβεστικό όχημα. 
Το Α.Π.Σ. ανταποκρίθηκε και διέθεσε το ΠΣ 3336, ένα όχημα ειδικών χρήσεων τύπου JOHN DEERE 6x4.
Το όχημα παρελήφθη χωρίς κανένα εξοπλισμό και σε αυτό πραγματοποιήθηκαν εργασίες ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί επιχειρησιακά. 
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε επιπλέον πάτωμα στην καρότσα για μεταφορά εξοπλισμού, τέντα για την προστασία του εξοπλισμού και του πληρώματος, φάρος και σειρήνα, ζώνες ασφαλείας, roll bar και φώτα πορείας. Επίσης το όχημα εξοπλίστηκε με φορητή αντλία, σωλήνες και εξαρτήματα πυρόσβεσης, αναπνευστικές συσκευές και φορητό πυροσβεστήρα, ενώ στην καρότσα του υπάρχουν κατάλληλα τοποθετημένοι σωλήνες πυρόσβεσης 62 χιλ. για να συνδέεται αυτόματα σε ένα από τα σαράντα (40) περίπου υδροστόμια που υπάρχουν. Έτσι το εν λόγω όχημα μπορεί να κινηθεί και να επιχειρήσει εντός της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, μεταφέροντας γρήγορα πυροσβεστικό προσωπικό και εξοπλισμό, σε σημεία που τα συνήθη πυροσβεστικά οχήματα δε μπορούν.

Η Δ.Π.Υ. Ν. Κέρκυρας ευχαριστεί τις εταιρείες LORD TRAVEL- Β. ΚΑΛΟΥΔΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΑΕ και την MODA CAR- I. KTEO ΑΕ που παρείχαν υλικά για τον εξοπλισμό του οχήματος και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την μετατροπή του.

ΠΗΓΗ: CorfuPress

Σ.Δ: Για μια ακόμη φορά η Δ.Π.Υ. Κέρκυρας μέσω του Διοικητική της κ. Βαρσάμη (προσφιλή προς τους συναδέλφους εδώ στην Θεσσαλονίκη αφού κατάγεται από την πόλη μας) βλέποντας τις ανάγκες τόσο της πόλης της Κέρκυρας όσο και της Υπηρεσίας, βρήκε μια ομολογουμένως πρωτότυπη και πρακτική λύση για την πρώτη αντίδραση σε περίπτωση συμβάντος που θα μπορούσαν και άλλες Υπηρεσίες που έχουν τέτοιο σχεδιασμό πόλης π.χ περιοχή Παναγία στην Καβάλα, να ακολουθήσουν το μοντέλο αυτό !!!
Συγχαρητήρια σε όλους τους Συναδέλφους που συμμετείχαν και εργάσθηκαν στην μετατροπή του οχήματος.
Μπράβο και στο Αρχηγείο μας που ανταποκρίθηκε άμεσα !!!

Σ.Δ2-3:43: Σύμφωνα με το corfutime ο Πύραρχος Σπύρος Βαρσάμης αποχωρεί σήμερα από την θέση του Διοικητή Κέρκυρας λόγω μετάθεσης και ΕΠΙΤΡΕΦΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777