21 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Η selfie ενός πυροσβέστη που έγινε viral στο Διαδίκτυο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η selfie φωτογραφία που ανάρτησε στο Facebook ένας Αμερικανός πυροσβέστης και στην οποία αποτυπώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο η σωματική και ψυχική κούραση των αντρών της υπηρεσίας, έπειτα από μία πολύωρη μάχη με τις φλόγες.
Αποδέκτης της φωτογραφίας του Τιμ Μπέργκον ήταν η γυναίκα του στην οποία ήθελε να πει με τον τρόπο αυτό ότι ήταν καλά και πως εκείνη την ημέρα, είχε ολοκληρώσει με ασφάλεια το έργο του ενάντια στις φλόγες, στο Σαν Ντιέγκο.
Ακριβώς πίσω από τον Τιμ φαίνονται άλλοι τέσσερις πυροσβέστες οι οποίοι εξουθενωμένοι και καταβεβλημένοι έχουν ξαπλώσει στο χώμα, σε μία προσπάθεια να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

Η «ατημέλητη» αυτή selfie προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε πολλούς Αμερικανούς οι οποίοι ένιωσαν ευγνωμοσύνη για τον Τιμ και τους συνάδελφους του και για τις μάχες που δίνουν συνεχώς για να σώσουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.
Το αποτελέσματα ήταν η συγκεκριμένη εικόνα να γίνει viral στο Διαδίκτυο και δεκάδες χιλιάδες πολίτες να έχουν κάνει «like» στη φωτογραφία, γράφοντας απλά «ευχαριστώ» στον Τιμ.

ΠΗΓΗ:  BLOKO.GR

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777