21 Απριλίου 2015

Από αύριο σε τροχιά κάλυψης των 230 κενών Π.Π.Υ. Εγκρίθηκε η πρόσληψη των 1.500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 μεταξύ της Τομεάρχου Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτού Β΄ Περιφέρειας Θες/νίκης Σταυρούλας Ξουλίδου, της Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Τέρενς Σπένσερ Κουίκ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη θέσπιση των πρωτοβουλιών «Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» και του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» που στόχο έχουν να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών. Η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θες/νίκης Σταυρούλα Ξουλίδου χαιρέτισε τις καινοτόμες αυτές δράσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν και στην Θεσσαλονίκη προσφέροντας στους πολίτες ανοικτό βήμα διαλόγου για τα τοπικά προβλήματα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «Είναι σημαντικό για τον πολίτη να νιώθει ότι η Αστυνομία είναι δίπλα του με κοινωνικό πρόσωπο, ώστε να ρυθμίζει και όχι να καταστέλλει τα κοινωνικά προβλήματα με στόχο την πρόληψη».
Θετική αναφορά έγινε στο ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, με το οποίο θα τεθούν σε πιλοτική λειτουργία τέσσερα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι οποίες θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον διαθέσιμο τεχνολογικό τους εξοπλισμό θα είναι σε θέση να παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος με υλικοτεχνικά μέσα, ενώ συμφωνήθηκε η άμεση πρόσληψη των 230 επιλαχόντων Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, για να καλύψουν σημαντικές ανάγκες του Σώματος. Επιπλέον συζητήθηκαν και έγιναν προτάσεις αναβάθμισης των προγραμμάτων εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη μεταφοράς του Διαγωνισμού Προμηθειών στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να καλύπτονται στους απαιτούμενους χρόνους οι ανάγκες προμηθειών.
«Στηρίζουμε το αναγκαίο εγχείρημα της συλλογικής αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» επεσήμανε από πλευράς της η Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θες/νίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.

Σ.Δ: Σε επικοινωνία με το γραφείο της βουλευτού και Τομεάρχου Προστασίας του Πολίτη των ΑΝ. ΕΛ. για να ενημερωθούμε διεξοδικά για την συνάντηση σε ότι αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, δύο ήταν τα σημεία που είναι άμεσου ενδιαφέροντος, εκτός των άλλων, που ξεχωρίζουμε.
1. Η κάλυψη των 230 κενών θέσεων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για το οποίο θέμα τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γ.Γ.Π.Π. που μετείχε στην συνάντηση, ανέφεραν ότι είναι θέμα 1-2 ημερών ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες (κλήρωση ισοβαθμούντων) και ότι το θέμα αυτό από το Υπουργείο θεωρείτε λήξαν.
2. Το δεύτερο πιο σημαντικό θέμα ήταν η πρόσληψη για την αντιπυρική 1.500 Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Εδώ απάντησαν στην βουλευτή ότι η διαδικασία για την πρόσληψη των 1.500 συμβασιούχων έχει προχωρήσει και αναμένετε πιθανότατα αύριο θα πάρει την τελική υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βούτση ώστε το Αρχηγείο να προβεί στην απαραίτητες ενέργειες όπως κάθε χρόνο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777